VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Directoarea Ansamblului „Joc”, suspendată din funcție, după ce câțiva dansatori au participat la un eveniment în Rusia alături de fugarul Ilan Șor

Directoarea Ansamblului „Joc”, Aliona Strîmbeanu, a fost suspendată din funcție după ce mai mulți membri ai baletului național s-au prins în horă cu fugarul Ilan Șor, în Rusia. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către șefa de marketing a ansamblului, Maria Andriuță.

Sursa a menționat că decizia de suspendare are loc în urma anchetei inițiată de Ministerul Culturii pe acest caz.

Recent, mai mulți dansatori ai ansamblului „Joc” s-au prins în horă la un forum economic de la Sankt Petersburg cu Ilan Șor, bașcana Evghenia Guțul, președintele Adunării Populare a Găgăuziei Dmitrii Constantinov, deputata Irina Lozovan care a părăsit Partidul Socialiștilor și a aderat la Partidul „Renaștere”, inclusiv lidera Partidului Renaștere Natalia Parasca. Imaginile au fost distribuite de Ilan Șor pe Telegram.

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a declarat că instituția va porni o anchetă. Prodan a numit situația „gravă”. Potrivit acestuia, s-a încălcat și legislația și bunul simț. „Bineînțeles vor fi luate măsuri”, a comunicat oficialul moldovean, transmite NewsMaker.

Iar președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat că îi pare rău de prestația membrilor ansamblului „Joc” în Rusia, acolo unde s-au prins în horă inclusiv cu politicianul fugar Ilan Șor. „Trebuie mai mult discernământ și mândrie”, a menționat oficialul moldovean. Grosu crede că membrii ansamblului au înțeles din start unde merg și pentru cine vor evolua. „Poți să construiești imaginea toată viața și e de ajuns un eveniment de acesta prostesc și ai șters tot”, a adăugat președintele Parlamentului.

Ulterior, reprezentanții Joc au declarat că patru dansatori ai ansamblului au fost în Rusia. Cu toate acestea, în adresa ansamblului nu a parvenit nici o solicitare de a delega membri ai colectivului „la vreo prestație artistică în Federația Rusă”. Dansatorii vizați, în perioada respectivă, au fost în concediu din cont propriu. Din această cauză, conducerea ansamblului a evidențiat că „Joc nu a participat la evenimentul din Sankt-Petersburg” și a solicitat să nu îi fie „ponegrită imaginea și numele”. În caz contrar, a menționat ansamblul, Joc „își rezervă dreptul de a apela la instanțele de judecată”. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.