VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Diplomații ruși părăsesc Republica Moldova în urma deciziei autorităților de a reduce numărul acestora

Cei 22 diplomați ruși și 23 de angajați din rândul personalului tehnic, împreună cu familiile lor, s-au întors pe 14 august, în Federația Rusă. Diplomații ruși și-au încheiat activitatea la Chișinău după ce autoritățile au dispus reducerea numărului de angajați ai ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova.

Potrivit imaginilor din presă, cei 43 de angajați ai ambasadei ruse au fost transportați la Aeroportul Internațional Chișinău cu două autocare și mai multe automobile.

Amintim că autoritățile moldovenești au decis la sfârșitul lunii iulie, echivalarea numărului personalului diplomatic, administrativ, tehnic și de serviciu al Federației Ruse care activează în țara noastră cu cel al R. Moldova în Federația Rusă. Astfel, la etapa actuală reprezentarea fiecărui stat, în baza principiului de paritate, urmează să constituie 10 funcții diplomatice și 15 poziții administrative, tehnice și de serviciu.

Decizia sus-menționată a autorităților moldovenești trebuie să fie pusă în aplicare până la 15 august curent.

Potrivit MAEIE, decizia respectivă vine ca urmare a numeroaselor acțiuni neprietenoase față de Republica Moldova, care nu au legătură cu mandatul diplomatic, precum și tentativelor de destabilizare a situație interne din țara noastră. Potrivit unei investigații jurnalistice, pe clădirile ambasadei Rusiei de la Chişinău sunt amplasate o mulțime de antene, capabile să capteze orice tip de semnale la distanță lungă. Astfel, au fost identificate 28 de dispozitive instalate pe acoperișurile celor două clădiri ale misiunii diplomatice de pe bulevardul Ştefan cel Mare. Numărul e aproape de două ori mai mare decât la Bruxelles, unde se află principalele instituţii ale Uniunii Europene şi NATO.

Citește și: Ambasadorul Rusiei, convocat la MAEIE pentru a oferi explicații privind acțiunile de spionaj în R. Moldova

Citește și: Ambasada Federației Ruse va avea 10 funcții diplomatice și 15 poziții administrative, tehnice și de serviciu

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.