VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Dinamica realizării recomandărilor UE, sub lupa Comisiei Europene

Comisia Europeană monitorizează permanent și cu atenție realizarea celor 9 recomandări pentru aderarea la UE, stabilite de Bruxelles după obținerea Republicii Moldova a statutului de țară-candidată. Noile analize asupra acestor obiective au fost făcute în cadrul întrevederii de azi, de la Chișinău, dintre ministrul de Externe, Nicu Popescu, și directorul general pentru politica de vecinătate și extinderea din cadrul Comisiei Europene, Gert Jan Koopman.

La reuniune au participat și reprezentanții Cancelariei de Stat, Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ministerului Finanțelor, Ministerului Afacerilor Interne, Centrului Național Anticorupție, Consiliului Concurenței, Consiliului Audiovizualului și Agenției Relații Interetnice.

”S-au discutat în detalii progresele în realizarea de către țara noastră a recomandărilor cu privire la deoligarhizare, creșterea capacităților administrative, gestionarea finanțelor publice și creșterea implicării societății civile în procesele decizionale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Șeful diplomației, Nicu Popescu, speră că eforturile Republicii Moldova vor fi o bază solidă pentru Comisia Europeană pentru a recomanda, în toamna acestui an, lansarea negocierilor de aderare.

La rândul său, Gert Jan Koopman a punctat importanța asigurării continuității după luna iunie a acțiunilor de implementare a celor nouă recomandări.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.