VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Din 1 ianuarie persoanele cu stagiu de cotizare de la 2 ani la 5 ani vor putea reexamina pensia

Începând cu 1 ianuarie 2023 dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl obţin beneficiarii care au realizat după stabilirea pensiei un stagiu de cotizare de la 2 ani la 5 ani, pensia pentru limită de vârstă  fiind stabilită până la 1 ianuarie 2019. Despre aceasta anunță Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) într-un comunicat de presă.

Totodată, sursa citată anunță că la fel vor fi reexaminate şi pensiile de dizabilitate stabilite de la 1 ianuarie 1999, pentru persoanele care au un stagiu de cotizare după realizarea dreptului la pensie, de cel puţin 7 ani.

”Încurajăm beneficiarii să depună cererile pentru reexaminarea pensiilor, online, fiind cea mai simplă, rapidă și comodă modalitate de a economisi timp și resurse. Cererea în formă electronică poate fi depusă prin intermediul paginii web oficiale a CNAS www.cnas.gov.md și portalului guvernamental unic al serviciilor publice www.servicii.gov.md, fiind necesar de a introduce un minim de date de identificare: tipul pensiei care se solicită a fi reexaminată, numărul de identificare și data naşterii”, subliniază CNAS.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.