VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dezvoltarea unui mediu economic stabil în R. Moldova, discutată de Maia Sandu cu reprezentanții FMI

Șefa statului a avut astăzi o întrevedere cu directorul adjunct al Departamentului European al Fondul Monetar Internațional (FMI), Mark Horton și cu directorul executiv al instituției, Paul Hilbers.

Potrivit Președinției, discuțiile s-au axat pe situația din țară și regiune și evoluțiile recente economice. La fel, s-a vorbit despre susținerea oferită de FMI pentru relansarea economică, dezvoltarea unui mediu economic stabil și previzibil, în procesul de aderare la UE. 

„Președinta Maia Sandu le-a mulțumit reprezentanților FMI pentru parteneriatul și susținerea permanentă acordată pentru menținerea stabilității economice a Moldovei. Un mediu economic stabil și sustenabil contribuie la dezvoltarea economică, asigură bunăstarea oamenilor și facilitează procesul de aderare la Uniunea Europeană”, anunță Președinția.

Menționăm că pe lângă Programul de politici existent cu FMI, Moldova va beneficia de un nou mecanism de finanțare și susținere pentru Reziliență și Facilitarea Sustenabilității (RFS). Mecanismul RFS va sprijini eforturile autorităților în gestionarea provocărilor climatice, inclusiv creșterea rezistenței la șocurile legate de climă și sporirea securității energetice. Negocierile sunt finalizate, iar decizia pozitivă a Consiliului director al FMI este așteptată la început de decembrie 2023. 

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.