VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Dezbateri electorale la Chișinău în vederea alegerilor pentru Parlamentul European

Vocea Basarabiei va transmite în direct, în ziua de 4 iunie 2024, începând cu ora 20:00, la TV, Radio și pe pagina de facebook, dezbateri electorale pentru alegerile în Parlamentul European care vor avea loc în ziua de 9 iunie. La dezbateri vor participa: Adrian DUPU, Alianța Electorală PSD – PNL, Alexandru KOCSIS-CRISTEA, Alianța Dreapta Unită USR-PMP-FORȚA DREPTEI și Mihail NEAMȚU, Alianța AUR.

La alegerile din 9 iunie 2024 vor fi aleși cei 33 de reprezentanți ai României în Parlamentul European. Mandatul eurodeputaților este de 5 ani.

Orice cetățean român aflat în străinătate, care are domiciliul sau reședința în străinătate sau care se află ocazional în străinătate, are vârsta de 18 ani împliniți până în ziua alegerilor inclusiv, nu are drepturile electorale interzise prin hotărâre judecătorească definitivă și care nu s-a înscris în listele electorale ale unui stat membru UE, altul decât România, poate vota la secțiile de votare din străinătate.

Votarea în străinătate se desfășoară pe durata unei singure zile: duminică, 9 iunie 2024. Votarea începe la ora 7.00 (ora locală) și durează până la ora 22.00 (ora locală), când președintele biroului electoral al secției declară votarea încheiată. Alegătorii care la ora 22.00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot, pot vota până la ora locală 23.59.

În Republica Moldova vor fi deschise 52 de secții de vot, în 39 de localități.

(CMF: 41240003)

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.