VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Deținuții de la Penitenciarul nr.17 – Rezina au renunțat la greva foamei

Urmare a eforturilor comune a instituțiilor de stat și nonguvernamentale de apărare a drepturilor omului, condamnații la pedeapsa detențiunii pe viață de la Penitenciarul nr.17-Rezina, au depus, joi, 8 decembrie, cereri precum că renunță la greva foamei, declarată în formă de protest la 14 noiembrie curent.

În continuare deținuții sunt supravegheați zilnic de medicul instituției, care le asigură asistența medicală corespunzătoare și aportul caloric treptat, astfel încât viața acestora să nu fie pusă în pericol.

Conducerea Ministerului Justiției și Administrației Naționale a Penitenciarelor, reieșind din competențele sale funcționale, își reafirmă intenția de a asigura tuturor deținuților respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, imparțialitatea și nediscriminarea, umanismul și aplicarea tuturor mijloacelor raționale de resocializare a acestora.

În noiembrie, un grup de deținuți pe viață au declarat greva foamei în formă de protest, pentru a atenționa autoritățile asupra aplicării art. 91 alin (5) din Codul penal (liberarea condiționată de pedeapsă înainte de termen), conform principiului aplicării legii mai blânde (Codul penal din redacția anului 1964).

Autor

  • Loredana Buzdugan

    Responsabilă de plasarea știrilor de actualitate și din domeniul justiției pe site-ul voceabasarabiei.md. A activat anterior la Ziarul de Gardă, TV8 și Pro TV Chișinău.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.