VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Detalii privind dosarul deputatului fugar Ilan Șor: Instanța a respins 14 cereri înaintate de apărători

Procuratura Anticorupție prezintă detalii despre dosarul deputatului fugar, Ilan Șor, Care este examinat la Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit PA, în cadrul ședinței de judecatã din data de 7 octombrie avocații lui Ilan Șor au înaintat circa 16 cereri, dintre care inclusiv 1 cerere de ridicare a excepţiei de neconstituţionalitate, precum și două cereri de numire a expertizelor suplimentare.

Instanţa a examinat în detaliu fiecare cerere a pãrţii apãrãrii şi, ca rezultat, la şedinţa de astãzi, 19 octombrie 2022, Colegiul a dispus respingerea a 14 cereri din rândul celor înaintate, ca fiind nefondate. Totodatã, instanţa urmeazã sã examineze si sã se pronunţe asupra celorlate solicitãri în şedinţa care urmeazã.

La fel, în cadrul ședinței de astãzi, a fost prezent și avocatul Ion Crețu, reprezentând interesele lui Veaceslav Platon, ultimul înaintând o cerere în adresa Colegiului penal, prin care a solicitat recunoașterea sa în calitate de parte vătămată în cadrul cauzei penale de învinuire a lui Ilan Șor. În raport cu prezenta cerere, instanța a dispus restituirea cererii pentru a fi conformată cerințelor legii și anume pentru traducerea acesteia în limba de stat”, se arată în comunicatul remis de Procuratura Anticoruptie.

Totodată, instituția informează că au fost stabilite următoarele ședințe în perioada imediat urmatoare, şi, anume, pentru data de 26 octombrie 2022 ora 15:30 și 28 octombrie 2022 ora 11:30.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat în 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani. Totodată, acesta este anunțat în căutare internațională.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.