VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Despre comunicarea noastră cu Dumnezeu / Meditații zilnice / AUDIO

Un creştin adevărat este însetat de comunicarea cu Dumnezeu. Aceasta-i cea mai firească stare a omului.

Cunoaşterea realităţilor divine nu este rezervată sfârşitului vieţii, dar este un proces continuu al trăirii pământeşti. Comunicarea cu Domnul este o necesitate permanentă. Fără această împărtăşire din dumnezeire omul este mort duhovniceşte.

Pentru a ajunge la o astfel de stare, creştinul trebuie să-şi cureţe inima.

Comunicarea cu Domnul preschimbă sufletul. Viaţa exterioară capătă înţeles prin cea interioară, păcatul este înlocuit cu virtutea. Sufletul atinge culmea bucuriei desăvârşite.

Dar care ar fi treptele acestei reciproce comuniuni? Probabil, ar trebui să pornim de la împlinirea poruncilor lui Hristos după cuvintele Apostolului Pavel: „Bucuraţi-vă pururea. Rugaţi-vă neîncetat. Daţimulţumire pentru toate, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, întruHristosIisus, pentru voi.”(ITesaloniceni5,16-18).

Uitaţi de voi şi vedeţi doar frumosul din fiecare om.Tocmaicomunicareacu Domnulîlfacepe omcu adevăratom.

Viaţa departe de Dumnezeu îl face pe om nimic mai mult decât o ne-cuvântătoare, îl face mort sufleteşte şi orb faţă de lumeane văzută.

Fără a-L cunoaşte pe Domnul, renunţăm la viaţa într-un pământ şi cer nou.„ Dar noi aşteptăm, potrivit făgăduinţelor Lui, ceruri noi şi pământ nou, în care locuieşte dreptatea.”(II Petru 3,13).

Preotul Octavian Moșin

Altarul Credinţei”, nr. 6, 2008

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.