VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Descinderi la Biroul Vamal din Bălți efectuate de CNA: Doi brokeri vamali, reținuți

Doi brokeri vamali și un agent economic au fost reținuți astăzi de ofițerii CNA și procurorii anticorupție pentru pretinse acte de corupție, inclusiv dare și luare de mită. Arestarea celor trei bănuiți a avut loc în urma descinderilor efectuate astăzi la Biroul Vamal din Bălți.

În total, au fost organizate 23 de percheziții în oficiile postului vamal intern din Bălți, în automobilele și în locuințele celor trei suspecți. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins și oferit mită în scopul influențării și determinării angajaților Biroului Vamal Nord de a grăbi perfectarea actelor pentru vămuirea mărfurilor importate, dar și pentru asigurarea unor controale vamale superficiale ale transportatorilor. Potrivit anchetei, brokerii vamali ar fi pretins și primit de la mai mulți agenți economici, cărora le prestau servicii, sume de la 3000 până la 15 000 de lei.

În urma perchezițiilor au fost găsite valute și lei în sumă totală de peste 130 de mii de lei. De la fața locului au mai fost ridicate declarații vamale, înscrisuri de ciornă, diferite notițe cu informații despre evidența banilor colectați și telefoane mobile.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.