VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputații neafiliați Irina Lozovan și Alexandr Nesterovski, fără imunitate

Deputații neafiliați, foștii socialiști Irina Lozovan și Alexandr Nesterovski, au rămas fără imunitate parlamentară, după ce 58 de deputați PAS au votat o decizie în acest sens, în urma unei solicitări a procurorului general interimar.

Cei doi parlamentari sunt acuzați de acceptarea finanțării partidului pe care îl reprezintă acum din partea unui grup criminal. Toate solicitările de ridicare a imunității au fost făcute în cadrul ședinței plenare de către procurorul general interimar Ion Munteanu. Irina Lozovan a lipsit de la ședință, în timp ce Nesterovski a avut și o luare de cuvânt.

”Știu că tot acest proces a fost inițiat de foștii mei colegi socialiști, care au și depus denunțurile și încearcă să distrugă Partidul ”Renaștere” și să ne pună bețe în roate. Se fac presiuni asupra membrilor partidului nostru. Dacă PAS va mai fi doi ani la putere, vom rămâne fără țară, iar socialiștii le fac jocul”, a declarat Nesterovski.

Cu o luare de cuvânt a ieșit și președintele Comisiei pentru securitate, Lilian Carp, care l-a numit pe Nesterovschi ”tovarășul hoț”.

”Acest fenomen de cumpărare a deputaților nu a fost utilizat de nimeni atât de urât, cum a făcut-o Ilan Șor. Un partid de opoziție a cumpărat un deputat din alt partid de opoziție, iată asta e o chestie inedită. Băieții iau bani, fură și după asta spun că luptă pentru popor. Locul lor e la pușcărie”, a declarat Lilian Carp.

Foștii deputați socialiști Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au părăsit primăvara fracțiunea parlamentară a Blocului comuniștilor și socialiștilor, dar și Partidul Socialiștilor, iar în scurt timp au aderat la noile proiecte politice ale condamnatului Ilan Șor, inițial Mișcarea pentru Popor, iar apoi la Partidul „Renaștere”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.