VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputații se întrunesc joi în ședință: Subiectele de pe ordinea de zi

Deputații se întrunesc joi, 5 octombrie, în ședință plenară. Astăzi, Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare pentru perioada 5-20 octombrie.

Astfel, Parlamentul urmează să examineze 11 proiecte de ajustare a legislației naționale la aquis-ul european. Este vorba de inițiativele legislative ce se referă la facilitatea dezvoltării proiectelor de infrastructură energetică, performanța energetică a clădirilor, gestionarea siguranței infrastructurii rutiere, introducerea pe piață a produselor fitosanitare. De asemenea, vor fi examinate modificări legislative cu privire la ajutorul de stat, protecția consumatorilor, utilizarea energiei din surse regenerabile, consolidarea aspectelor privind infrastructurile pieței financiare, drepturile de autor și drepturile conexe.

Deputații vor dezbate, în prima lectură, proiectele de modificare a bugetului de stat, a bugetului asigurărilor sociale și a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul curent.

Pe ordinea de zi a ședinței plenare mai sunt incluse proiectele ce prevăd stimularea utilizării serviciilor electronice, eficientizarea mecanismelor actului de guvernare, activarea pieței forței de muncă, drepturile și responsabilitățile pacienților, testarea antidrog.

Deputații vor examina și inițiativele legislative de modificare a Legii privind executorii judecătorești, Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii și a Codului fiscal. Parlamentarii vor mai discuta pe marginea inițiativelor de aderare a țării noastre la două convenții globale.

Totodată, Parlamentul urmează să denunțe 4 acorduri încheiate pe platforma CSI și să se pronunțe pe marginea proiectelor de hotărâre privind demisia unui deputat și cel de încetare a mandatului de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.