VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputații locali din Găgăuzia au amânat din nou alegerea unui nou comitet executiv în regiune

Comitetul executiv al Găgăuziei nu a fost votat nici la ședința de astăzi a Adunării Populare de la Comrat. Subiectul a fost amânat la solicitarea bașcanului Evghenia Guțul.

Guvernatoarea a declarat că doi candidați nu au susținut testul comisiei privind cunoașterea limbii găgăuze. De asemenea, alți candidați pentru funcția de membru al Comitetului executiv au lipsit de la ședința legislatorilor locali.

Președintele Adunării Populare, Dmitri Constantinov, a precizat că aceste amânări nu pot continua la infinit și a chemat-o pe Evghenia Guțul să fie consecventă și să vină cu o listă clară de candidați în comitetul executiv, în caz contrar, Constantinov susține că membrii adunării i-ar putea da un vot de neîncredere bașcanului, ceea ce ar băga regiunea într-o criză politică.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.