VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputații BCS, indignați de compensațiile oferite cetățenilor: Cerem o comise specială pentru stabilirea tarifelor adecvate

Deputații fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor solicită crearea unei comisii speciale care va identifica soluții de stabilire a unor tarife adecvate la utilități.

În cadrul unui briefing de presă, deputații se arată indignați de lipsa unei compensații adecvate pentru încălzire pe timp de iarnă.

Deputatul Vladimir Odnostalco a menționat că fracțiunea BCS a primit deja peste 7.200 de cereri de la cetățeni ce vizează aceste probleme.

Anul trecut, la inițiativa BCS, a fost aprobat un moratoriu asupra deconectării utilizatorilor de la resursele energetice în perioada rece. Cu toate acestea, în acest sezon de iarnă, deputații PAS au refuzat să sprijine moratoriul. Și acum guvernul raportează săptămânal despre sutele de consumatori deconectați de la gaz, lumină și căldură”, a declarat acesta.

Deputatul Diana Caraman a numit problema tarifară o infracțiune împotriva cetățenilor din cea mai săracă țară din Europa, unde, potrivit statisticilor, fiecare al treilea locuitor este sub pragul sărăciei, unde oamenii săraci sunt obligați să plătească mai mult de 50% din veniturile lor pentru utilități.

Deputații au reamintit că bugetul pentru 2023 prevedea 5 miliarde de lei pentru fondul de compensare. În bugetul pentru 2024, această sumă constituie 746 milioane lei, de aproape 7 ori mai puțin decât anul trecut.

Este clar că acești bani nu sunt suficienți pentru a plăti compensații tuturor consumatorilor. În acest sens, fracțiunea BCS solicită crearea unei comisii speciale care va analiza situația în domeniul formării tarifelor și va propune soluții”, mai subliniază BCS.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.