VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputații BCS au boicotat ședința Parlamentului: Această guvernare și-a pierdut simțul realității

Deputații fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au boicotat ședința de astăzi a Parlamentului.

În cadrul unei conferințe de presă deputații au menționat că acțiunea vine „în semn de protest față de adoptarea de către majoritatea PAS a mai multor decizii ilegale”. În special, este vorba despre privatizarea ilegală a întreprinderilor strategice ”Red Nord” și REE Nord, închiderea Universității de Educație Fizică și Sport, a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, modificarea Codului Electoral.

„Toate ilegalitățile pe care guvernarea intenționează să le realizeze sub paravanul sărbătorilor – privatizarea activelor publice, patrimoniului național, întreprinderilor strategice – trebuie să devină obiect al urmăririi penale. Deputații habar nu au pentru ce votează, aprobând legi și amendamente pregătite peste noapte care contravin legislației și recomandărilor Comisiei de la Veneția. Credem că această guvernare și-a pierdut simțul realității. Pentru ea nu mai contează nici Constituția, nici legile Republicii Moldova”, a declarat președintele fracțiunii Vlad Batrîncea.

Vicepreședintele Parlamentului a menționat că, reieșind din situația creată, fracțiunea BCS a demarat protestele și a lansat consultări cu mai multe partide extraparlamentare.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.