VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputat PAS: Vom fi nevoiți să implementăm reforma administrativ-teritorială, deoarece e o condiție pentru aderarea la UE

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Lazarencu, susține că reforma administrativ-teritorială este puțin întârziată, însă autoritățile vor fi nevoie să o implementeze întrucât este o condiție pentru aderarea la UE.

Am întârziat puțin cu această reformă, dar noi nu putem mult s-o ascundem și oricum vom fi nevoiți s-o facem, or înțeleg din ceea ce am discutat cu colegi din alte țări că la un moment dat această reformă va fi și una dintre condițiile aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Din păcate, opoziția speculează, face populism, părerea mea personală este că în așa gen de reformă trebuie să fie un consens nu doar în partidul de guvernare, dar și între partidele extraparlamentare, și partidele parlamentare de opoziție, și cetățeni. De exemplu, noi cu două săptămâni în urmă ne-am întâlnit cu președintele Parlamentului din Letonia și, ca să înțelegeți, acolo până acum doi ani erau 109 municipalități, ei au făcut reforma anul trecut și acum sunt doar 47 de municipalități”, a declarat Sergiu Lazarencu.

Menționăm că în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, Ilie Leahu, primarul comunei Băcioi, a subliniat că reforma administrativ-teritorială este necesară și obligatorie, însă autoritățile centrale nu au curaj de a impune această reformă direct deoarece evident că au să apară și anumite frustrări în rândul cetățenilor

Amintim că, reforma administrativ-teritorială este una dintre prioritățile centrale de pe agenda politică a Republicii Moldova. Orașele și satele din R. Moldova ar putea trece printr-un proces de amalgamare și, în cazul în care primăriile vor putea prelua competențele raioanelor, cele din urmă ar putea să dispară.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.