VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputat PAS: Luni ar putea fi votat în lectură finală proiectul care interzice reprezentanților Șor participarea la alegeri

Dacă luni, 31 iulie, nu este aprobat în lectura a doua proiectul de lege privind modificarea Codului Electoral astfel încât să li se interzică reprezentaților Șor participarea la scrutin, aceștia vor fi înregistrați în cursă. Atenționarea vine din partea secretarului general al Platformei DA, Liviu Vovc. De cealaltă parte, deputatul PAS, Dorian Istratii, se arată convins că proiectul va fi aprobat în timp util, pentru a împiedica participarea reprezentanților fostului partid Șor la scrutinul din 5 noiembrie.

Deputatul PAS, Dorian Istratii spune că proiectul ce vizează implementarea hotărârii Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității partidului Șor ar putea fi aprobat în lectura a doua luni, în timpul ultimei ședințe plenare din această sesiune.

„A fost înregistrat un proiect care prevede că pe parcursul următorilor trei ani cei care au fost aleși pe listele partidului Șor sau au deținut funcții de demnitate publică nu vor putea participa la alegeri. E vorba de implementarea hotărârii Curții Constituționale.

Luni avem o agenda destul de încărcată, dar în afară de agenda deja stabilită, pe parcursul ședinței mai pot fi propuse proiecte. Dacă colegii din comisia juridică au reușit să examineze acest proiect și să-i dea aviz pentru a fi votat în plen, înseamnă că luni va fi gata de inclus în ordinea de zi”, a spus deputatul PAS, Dorian Istratii, în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8.

Reprezentanții opoziției extraparlamentare atenționează guvernarea că orice tergiversare oferă șanse în plus reprezentanților partidului Șor să participe la alegerile locale din 5 noiembrie, transmite IPN.

„Luni plecați în vacanță. Reveniți în septembrie. În septembrie începe înregistrarea candidaților. Dacă nu votați până luni, oamenii lui Șor vor candida la alegerile din noiembrie. Parcă văd că luni vor găsi un șir de scuze de ce nu poate fi votat acest proiect, astfel încât Șor să poată candida la alegerile locale”, a spus secretarul general al Platformei DA, Liviu Vovc.

Potrivit proiectului de lege privind completarea Codului Electoral: „nu pot fi alese pe o perioadă de 3 ani de la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității unui partid politic, persoanele care la acel moment erau membri ai organului executiv al partidului politic declarat neconstituțional, persoanele care ocupau funcții elective sau care erau pe listele de candidați supleanți din partea partidului politic declarat neconstituțional”.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.