VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deficitul de apă, tot mai acut în următorii ani

Încălzirea globală, lipsa precipitațiilor și poluarea râurilor va provoca, în următorii ani, un deficit de apă și mai mare în Republica Moldova. În prezent, anual, în țară sunt consumate peste 700 de milioane de tone de apă, dintre care 75 la sută fiind folosite pentru producție, iar 15 la sută pentru necesitățile gospodăriilor.

Potrivit Ministerului Mediului, până în 2030, în Republica Moldova cererea pentru alimentarea cu apă ar putea depăși cu 40% cantitatea de resurse disponibile. Astfel, în contextul Zilei Mondiale a Apelor, marcată în lume astăzi, Ministerul Mediului îndeamnă repetat fiecare persoană să ia măsuri adecvate privind protecția și utilizarea durabilă a resurselor de apă și să se focalizeze pe schimbarea modului în care folosesc, consumă și gestionează apă.

Autoritățile susțin că în Republica Moldova, utilizarea apei a crescut de peste două ori mai repede decât populația în ultimul secol. ”Există suficiente resurse de apă pentru toată lumea, dar prea mult este irosită, poluată și gestionată ne-sustenabil”, precizează autoritatea.

Statistica oficială a Republicii Moldova mai arată că doar 10 la sută din volumul total de apă, utilizat anual în țară, sunt folosite în agricultură, inclusiv pentru irigare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.