VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deficit de 6 miliarde de lei la capitolul pensii. Alexei Buzu: Vom achita la timp și fără întârzieri

De la începutul anului 2023 Republica Moldova a înregistrat un deficit de 6 miliarde de lei la capitolul achitare de pensii.

„La începutul anului, deficitul de bani pentru pensii a fost de aproximativ 6 miliarde de lei (circa 30%). Acesta a fost acoperit din bugetul de stat. Chiar și așa pensiile vor fi achitate în continuare conform planului, fără rețineri și întârzieri”, a declarat Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale, pentru TV Nord.

Precizăm că începând cu 1 iulie 2023, vârsta standard de pensionare pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă pentru femei este de 60 ani și 6 luni, iar stagiul complet de cotizare – 33 ani și 6 luni.

Pentru bărbaţi vârsta de pensionare rămâne neschimbată, constituind 63 ani, iar stagiul de cotizare – 34 ani.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.