VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Debirocratizare în sistemul educațional: MEC a exclus mai multe rapoarte și documente de evidență în grădinițe

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) continuă procesul de debirocratizare în sistemul educațional. Astfel a revizuit Nomenclatorul documentației și rapoartelor în educația timpurie fiind excluse 9 modele de rapoarte, 3 planuri, 5 registre de evidență și 10 mape/dosare/portofolii, care anterior trebuiau elaborate de managerii, educatorii și personalul nedidactic al grădinițelor.

Conform noilor modificări, fiecare instituție de învățământ în parte va decide formatul de elaborare, completare și păstrare a documentației (format electronic, hârtie, mape/dosare/portofolii sau separat). Varianta electronică a documentelor, suporturilor didactico-metodice, materialelor/ fișelor/registrelor și rapoartelor se poate păstra în fișiere special organizate, la care să aibă acces orice angajat al instituției, responsabil pentru deținerea oricărui dosar vizat de nomenclator. 

În procesul de revizuire a Nomenclatorului au fost implicați directori de instituții de educație timpurie, metodiști, educatori și asistenți medicali.

„Subiectul a fost discutat în cadrul mai multor ședințe organizate de minister cu managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și specialiștii responsabili pentru educația timpurie din cadrul organelor locale de specialitate din domeniul învățământului. Participanții la discuții au apreciat că noile prevederi simplifică și sistematizează lucrul personalului din IET, oferindu-le posibilitatea să-și autoevalueze activitatea”, se arată în comunicatul emis de ministerul Educației și Cercetării.

Revizuirea Nomenclatorului face parte din primul pachet de debirocratizare a sistemul educațional, lansat de MEC. Ministerul va continua să realizeze și alte acțiuni menite să completeze măsurile inițiale și să simplifice activitatea didactică.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.