VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De la începutul anului, numărul de pasageri înregistrați la Aeroportul Chișinău, în creștere cu 39%

Numărul de pasageri care au călătorit prin Aeroportul Internațional Chișinău în primele șase luni ale anului curent a crescut cu 39 la sută comparativ cu anul trecut. Cifrele au fost prezentate astăzi de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a precizat că este „un număr record de pasageri”, iar „prognozele arată că această creștere va continua”, transmite Moldpres. 

„Am înregistrat un număr record de pasageri pentru primele șase luni ale anului. Cifra a crescut cu 39% comparativ cu anul trecut. Deschiderea de noi curse și creșterea numărului de companii care au reluat sau au început să zboare de pe aeroportul nostru sunt printre principalele motive ale acestei creșteri”, a afirmat Andrei Spînu.

Ministrul a adăugat că „prognozele arată că această creștere va continua, iar fluxul de pasageri va crește în mod constant”, întrucât autoritățile continuă discuțiile cu mai multe companii aeriene pentru a extinde numărul de rute de pe aeroport.

„Aceste cifre confirmă ceea ce am subliniat în repetate rânduri: infrastructura actuală a aeroportului nu va mai putea face față fluxului în creștere de pasageri. Suntem conștienți de aglomerația actuală de la aeroport, care va crește odată cu sporirea numărului de pasageri. Soluția este una singură: investiții serioase în aeroport. Din acest motiv, am anunțat că vom efectua cât mai curând studiul de fezabilitate pentru un nou terminal, parcare auto, pistă și alte tehnologii necesare pentru buna funcționare a aeroportului. Investițiile necesare sunt estimate la 250-300 milioane euro”, a punctat oficialul. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.