VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De la începutul anului, Armata Rusă a trimis peste 53 de mii de persoane pe fronturile din Ucraina

De la 1 ianuarie, Forțele Armate Ruse au recrutat peste 53.000 de persoane care au ajuns pe fronturile din Ucraina. Cifra a fost anunțată de vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev. 

„În general, procesul merge bine. Districtele și regiunile lucrează activ. Sper că vom reuși tot ceea ce ne-am planificat în acest an, iar cifrele sunt cunoscute de toată lumea”, a declarat fostul președinte rus la o întâlnire cu șefii regionali la Groznîi, Cecenia.

În decembrie 2023, Vladimir Putin a promis că nu va efectua un al doilea val de mobilizare, spunând că aproximativ 1.500 de persoane în fiecare zi semnează contracte cu Ministerul Apărării, care a lansat o campanie de recrutare de amploare încă de la începutul primăverii. Potrivit lui Putin, în decembrie erau 244 de mii de oameni mobilizați pe fronturile din Ucraina.

Potrivit serviciilor de informații americane, până la începutul lunii decembrie 2023, pierderile armatei ruse în Ucraina, inclusiv uciși și răniți, au ajuns la 315 mii de oameni. Cifra reprezintă 90% din personalul armatei pe care Kremlinul l-a adunat pentru a lansa invazia în februarie 2022.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.