VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De la începutul anului 2023 în R. Moldova s-au produs 14 incendii. IGSU îndemnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare

De la începutul anului 2023 în Republica Moldova s-au produs 14 incendii, iar o persoană a decedat, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). În acest context IGSU reamintește cetățenilor necesitatea respectării regulilor antiincendiare în special la utilizarea surselor de încălzire.

Pompierii îndeamnă oamenii să stingă focul din sobă pe parcursul nopții și să nu poziționeze în apropierea surselor de încălzire mobilier, haine sau alte obiecte arzătoare. În caz de situații de risc persoanele pot cere ajutor apelând Serviciul 112.

Potrivit IGSU, cele mai recnte cazuri au avut loc pe 2 ianuarie, unde două persoane au primit intoxicații cu monoxid de carbon după ce au exploatat o sobă defectă din propria locuință. Cazul a avut loc într-o casă de locuit din localitatea Ursoaia, raionul Căușeni.

Un bărbat în vârstă de 86 de ani, dar și o femeie în vârstă de 84 de ani au fost transportați la spital după ce au făcut focul în sobă și s-au intoxicat cu produsele emanate de la aceasta. Persoanele au fost preluate la spital pentru îngrijiri medicale de către un echipaj a Serviciului de asistență medicală.

Un alt caz, care a avut loc tot pe 2 ianuarie, un bărbat din localitatea Scorțeni, raionul Telenești în vârstă de 65 de ani a fost găsit de vecini carbonizat, după ce un incendiu a cuprins lenjeria de pat.

Potrivit IGSU, focul s-a autostins fără de a fi solicitată intervenția pompierilor iar circumstanțele cazului se stabilesc.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.