VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De la 1 ianuarie, consumatorii Premier Energy și FEE Nord vor achita mai puțin pentru energia eletrică

Începând cu 1 ianuarie 2023, consumatorii Premier Energy și Societății „Furnizarea Energiei Electrice Nord” (FEE Nord) vor achita mai puțin pentru energia electrică. Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a ajustat pe 30 decembrie 2022 tarifele și prețurile reglementate pentru energia electrică livrată consumatorilor finali.

Astfel, consumatorii Premier Energy, vor achita 3,42 lei/kWh, iar consumatorii FEE Nord vor achita vor achita 3,84 lei/kWh.

Potrivit ANRE, factorul principal care a stat la baza micșorări prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice consumatorilor finali este semnarea contractului dintre furnizorul S.A. „Energocom”, căruia i s-a impus obligația de procurare a energiei electrice necesară furnizorilor serviciului universal și de ultimă opțiune și operatorilor de sistem și MGRES (Centrala de la Cuciurgan) și creșterea ponderii acestui producător în structura totală de achiziție a energiei electrice.

Volumul maxim compensat standard pentru energie electrică se stabilește la 75kWh/luna.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.