VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De atât război, oficialii de la Kremlin vor un minister al fericirii

În Federația Rusă este necesară adoptarea imediată a unei lege privind ”starea generală de fericire a populației”, iar tot acest proces să fie gestionat de un minister de profil. Declarația a fost făcută de șefa Consiliului Federației, Valentina Matvienko, în cadrul unui maraton dedicat cunoștințelor.

”Visez și chiar am sugerat să creăm un minister al fericirii în Rusia. Acea structură prin care vor trece toate deciziile, legile, rezoluțiile guvernamentale și care va veni cu o analiză dacă documentele îi fac sau nu mai fericiți pe oameni”, a explicat Matvienko.

Demnitarul recunoaște că inițiativa încă nu se bucură de o susținere largă, dar este sigur că într-o zi va deveni realitate. ”Cred că va veni timpul când vom crea un minister al fericirii în Rusia”, a declarat Matvienko.

Fiind la conducerea Consiliului Federației din 2011 și inclusă în listele de sancțiuni din 27 de state, Valentina Matvienko a propus pentru prima dată crearea unui minister al fericirii în 2016, în timpul unei vizite în Emiratele Arabe Unite, unde există un departament responsabil de „satisfacerea aspirațiilor și ambițiilor oamenilor”.

În 2018, Matvienko a propus crearea unui minister al singurătății, care ar fi responsabil de bunăstarea pensionarilor. ”Trebuie să folosim toate formatele posibile, astfel încât oamenii în vârstă să nu se simtă singuri”, a declarat ea atunci.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.