VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

De 8 martie, Fisc a calculat încasări de peste 14 mil. de lei la florăriile și localurile din Chișinău și Bălți

În zilele de 7 și 8 martie, de Ziua Femeii, Serviciul Fiscal a calculat, în cadrul monitorizărilor efectuate, încasări de peste 14 milioane de lei la florăriile, cafenelele și restaurantele din Chișinău și Bălți. În total, în atenția inspectorilor fiscali au fost aproximativ 100 de agenți economici.

Anterior, Serviciul Fiscal a anunțat că doar va monitoriza activitatea acestor companii, fără a da amenzi sau a organiza controale inopinate.

„În perioada menționată mai sus a fost monitorizată activitatea a 30 de restaurante și cafenele și 69 de contribuabili comercianți cu flori din municipiile Chișinău și Bălți. Acțiunile întreprinse în perioada 7-8 martie curent nu au fost orientate spre aplicarea sancțiunilor, ci pe monitorizarea modului de respectare a legislației în vigoare de către contribuabilii din domeniul Horeca și comerțului cu flori, în scopul prevenirii nedocumentării tranzacțiilor prin echipamentele de casă și de control. Monitorizarea a avut loc pe toată durata de activitate a subdiviziunilor, până la finele programului acestora, fiind verificate selectiv notele de plată în contrapunere cu bonurile fiscale eliberate și preluate explicații de la angajați”, se arată într-un comunicat al Serviciului Fiscal de Stat. Fisc îndeamnă toți contribuabilii la respectarea legislației fiscale și eliberarea bonurilor fiscale la decontările în numerar, iar cumpărătorii – să solicite bonul de casă la procurarea produselor sau serviciilor, astfel contribuind la majorarea nivelului de conformare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.