VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Datorii de peste 4 milioane de lei: Câți consumatori au fost deconectați de la gaze în luna octombrie

În luna octombrie, 415 consumatori au fost deconectați de a rețeaua de distribuție a gazelor din cauza datoriilor de 4,1 milioane de lei. Despre aceasta anunță S.A Moldovagaz.

Totodată, față de 414 consumatori s-a aplicat condiția plații preventive, drept consecință a sistării anterioare a furnizării de gaze naturale pentru neachitarea în termen a contravalorii gazelor naturale consumate.

Conform datelor SA „Moldovagaz”, nivelul de achitare a consumului de gaze naturale la data de 31 octombrie 2023 se ridică la 97%, ceea ce constituie 10,2 miliarde lei.

Menționăm că volumul consumului de gaze naturale în luna octombrie curent a constituit 37,7 milioane de metri cubi, ceea ce este cu circa 27,4% mai mult în comparație cu aceeași perioadă a anului 2022.

Totodată, potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, fața de luna septembrie 2023 acest indicator s-a mărit cu 11,4 milioane de metri cubi, sau cu circa 43,3 %.

Consumatorii casnici, până la data de 31 octombrie 2023, au achitat 99% din sumele facturate în anul 2023, ceea ce este cu 0,1 puncte procentuale mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. În cazul consumatorilor non-casnici (persoanele juridice), ponderea transferurilor a fost de 96,6%, ceea ce este cu 2,4% mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Întreprinderile din sectorul energetic și termic din țară au achitat facturile în proporție de 92,6%, ceea ce este cu 7,3 puncte procentuale mai puțin comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut”, mai precizează sursa citată.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.