VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ion Ceban a fost reales primar al Chișinăului din primul tur

Conform rezultatelor preliminare publicate de CEC, după procesarea tuturor celor 305 procese verbale din municipiul Chișinău, candidatul MAN, Ion Ceban a obținut 50.62%, adică 132 802 de voturi. Astfel, Ion Ceban a câștigat alegerile din primul tur.

Pe locul doi s-a clasat candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp, care a acumulat 28,23 % din sufragii, iar pe locul  trei se situează candidatul Partidului Socialiștilor, Adrian Albu, cu 4,52% din voturi.

De asemenea, potrivit datelor preliminare, prezența la urnele de vot în municipiul Chișinău a fost 40,9% (266978 de persoane).

Primarul în funcție Ion Ceban, care şi-a suspendat activitatea pe durata campaniei electorale, şi-a revendicat victoria din primul tur al alegerilor. Acesta a acuzat partidul de guvernământ PAS că a încercat să fraudeze scrutinul.

„Conform datelor preliminare – MAN a câştigat în Chişinău. Aduc sincere mulțumiri tuturor locuitorilor, în numele meu şi al echipei. Au fost manipulări, trișări şi multe încercări de a frauda alegerile, în folosul partidului de la guvernare. A fost cel mai lung proces de numărare al voturilor, din toate scrutinele din ultimii ani. După calculele noastre, minim 51% din voturile exprimate în municipiu, trebuiau să fie pentru Primarul General şi 34 la sută – pentru MAN în CMC. Vom publica toate procesele verbale. Muncim şi la această oră şi mulțumesc reprezentanților MAN, prezenţi la secţiile de votare, care au monitorizat procesul electoral şi cel de numărare al voturilor”, a declarat Ion Ceban luni dimineața.

Și în Consiliul Municipal Chișinău, partidul MAN, condus de Ion Ceban a obținut cele mai multe locuri. Acesta a acumulat 33,10%. Pe locul doi este PAS cu 32,88%, urmează PSRM – cu 9,64% și PCRM – cu 4,46%.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.