VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cursuri aprofundate de pregătire militară și tactici de luptă introduse în școlile din Rusia

Elevii ruși vor fi pregătiți încă de pe băncile școlii pentru participarea la război și care sunt strategiile moderne de luptă într-un conflict armat. O ordonanță a Ministerului Educației de la Moscova prevede că, în cadrul noului curs școlar ”Bazele securității și apărării patriei”, elevii vor avea instruiri militare, ore de tactică, de trageri, de inginerie militară și de studiere a tehnicii de luptă, dar și vor învăța din principalele prevederi ale regulamentelor forțelor armate.

”Noile cursuri ar trebui să reflecte formarea de idei despre lupta modernă cu arme combinate, înțelegerea posibilităților de utilizare a noilor tehnologii în condiții moderne de luptă, inclusiv a metodelor de utilizare în luptă a aparatelor de zbor fără pilot”, se arată în document.

Cursurile vor avea loc în gimnaziu și în liceu. Șeful Statului Major a propus alocarea a 140 de ore pentru pregătirea militară în ultimii doi ani de studii. Astfel, în condițiile în care în clasele a X-a și a XI-a lecțiile însumează, în total, peste 1100 de ore, atunci 13% din toată programa vor fi dedicate pregătirii militare.

Din 1 septembrie 2023, autoritățile ruse au introdus lecții de pregătire militară, începând cu clasa a V-a, în cadrul cursului ”Bazele securității vieții”. Ulterior, în urma unui decret al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cursul a fost redenumit în ”Bazele securității și apărării patriei”, care va începe să fie studiat în țară, la nivel general, din 1 septembrie 2024.

Revenirea la cursurile de pregătire militară în școli a fost inițiată de liderul Partidului ”Spravedlivaia Rossia” (Rusia Justă), Serghei Mironov.

Înainte de războiul din Ucraina, în școlile din Rusia nu exista o pregătire militară de bază. Aceste cursuri au fost excluse din programa școlară după destrămarea URSS, în 1991.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.