VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cunoscutul scriitor român Mircea Cărtărescu, decorat cu Ordinul de Onoare de Maia Sandu

De Ziua Națională a Lecturii, cunoscutul scriitor și prozator român, Mircea Cărtărescu, a fost decorat cu Ordinul de Onoare de către șefa statului, Maia Sandu. Decretul semnat de Sandu a fost publicat pe site-ul Președinției, transmite deschide.md.  

”Ordinul de Onoare” i-a fost conferit lui Mircea Cărtărescu ”pentru merite excepționale în afirmarea literaturii române în lume, precum și pentru contribuțiile substanțiale la dezvoltarea și promovarea dialogului cultural dintre R. Moldova și România”.

Amintim, Mircea Cărtărescu se află astăzi la Chișinău, fiind pentru prima dată când scriitorul trece Prutul. Prozatorul va avea o întâlnire cu cititorii la Teatrul „Mihai Eminescu”. Evenimentul va fi moderat de scriitorul Emilian Galaicu-Păun, cu genericul „Un om care scrie”, iar intrarea va fi liberă.

În vârstă de 67 de ani, având la activ scrieri de proză, poezie, critică literară, eseistică și publicistică, Mircea Cărtărescu este, astăzi, unul dintre cei mai premiați și cei mai traduși scriitori români contemporani. A semnat și a publicat peste 30 de volume, care au fost traduse în 23 de limbi, fiind înaintat de două ori de către Uniunea Scriitorilor din România la Premiul Nobel pentru Literatură.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.