VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cum îl descrie Monica Babuc pe Vlad Plahotniuc:  Să-și asume vina pentru ceea ce a făcut

”Vlad Plahotniuc pe care l-am cunoscut în 2009 a fost un om interesant, un om care avea cunoștințe profunde și avea intenția să transforme Republica Moldova într-un rai european, însă după zece ani de zile au fost cumva oameni diferiți”. Astfel îl descrie liderul interimar al PDM, Monica Babuc, pe fostul său coleg de partid.

În cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, Monica Babuc a menționat că nu înțelege nici până astăzi cum s-a întâmplat că Vlad Plahotniuc a ajuns să fie cel mai detestat om public.

”Toată lumea l-a cunoscut, da. Omul pe care l-am cunoscut în 2009 a fost un om interesant, un om care avea cunoștințe profunde, vă rog să mă credeți că am discutat în mai multe rânduri cu el, era pasionat de istorie, cunoștea multă istorie antică ș.a.m.d. Și l-am văzut un om care era sau cel puțin în discuțiile cu colegii de la partid își anunța intenția să transforme Republica Moldova într-un rai european, într-o țară economică prosperă, într-o țară în care oamenii de valoare să-și ocupe locurile pe potriva cunoștințelor lor la gestionarea proceselor de stat. Eu nu cunosc parcursul lui în business și niciodată nu l-am cunoscut.

Tot ce am cunoscut eu începând cu anul 2009 și până în 2019, după zece ani de zile, au fost cumva oameni diferiți. La început era omul comunicării în cadrul echipei, omul care asculta opiniile și era interesat să asculte opiniile oamenilor din domeniu ș.a.m.d. Acest lucru cu anii cumva s-a minimizat și deciziile pe care le lua dânsul în alte domenii decât cel în care noi ne întâlneam în cadrul Partidului Democrat, pentru că alte întâlniri nu prea le-am avut, nu putem să ne pronunțăm asupra lor. Și de aceea, cum să vă zic? De multe ori am spus, avea idei bune și a încercat sau cel puțin a anunțat intențiile lui bune pentru Republica Moldova. Cum s-a întâmplat că a ajuns să fie cel mai detestat om public, lucru care pe noi ne durea, pentru că noi am muncit mult în echipa politică din acest partid și ne durea pentru imaginea Partidului Democrat, e greu de spus…”, a declarat Monica Babuc.

Totodată, ex-deputata consideră că organele de justiție din R. Moldova trebuie să se pronunțe foarte clar pe acest caz, iar Vlad Plahotniuc să-și asume vina pentru ceea ce a făcut.

”Atunci când vorbim despre vina lui Plahotniuc, eu cred că aici trebuie să se pronunțe foarte clar organele de justiție și el să-și asume vina pentru ceea ce a făcut. Eu nu cunosc parcursul lui în business și îmi pare foarte rău inclusiv de această plecare a dânsului pe care noi nu am putut să ne-o explicăm sub nicio formă…

Da, a plecat fără ca să anunțe colegii. Noi eram atunci în tot felul de întruniri, consilii naționale, ca să decidem ce să facem în continuare în coalițiile de guvernare și că trebuie să continuăm linia noastră proeuropeană, ca să auzim la un moment dat că dânsul a plecat fără ca să cunoaștem noi acest lucru”, a mai declarat Babuc.

Reamintim că Vladimir Plahotniuc a fugit din țară în iunie 2019, după ce Guvernul Filip și-a dat demisia. Fostul lider al democraților ar fi plecat prin regiunea transnistreană, iar de acolo și-ar fi continuat drumul cu un avion privat. 

Plahotniuc s-ar fi aflat o vreme în Cipru, în Arabia Sudită, după care în Statele Unite ale Americii, la Miami, unde ar fi stat în casa milionarului Vaja Jhashi, prorpietarul „Trans – Oil”. 

Anul trecut, Plahotniuc și membrii familiei acestuia au fost declarați indezirabili pe teritoriul SUA.

Potrivit Procuraturii Generale, Vlad Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.