VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cu ce prețuri vor fi vânduți strugurii la fabrici și vinării

Membrii Consiliului pe filiera de produse „Struguri, vin, produse pe bază de vin şi produse procesate” recomandă viticultorilor și vinificatorilor ca preţurile orientative de achiziţionare a strugurilor pentru vin, în anul curent, să fie cel puţin de 6,5 lei/kg.

Membrii Consiliului pe filiera de produse „Struguri, vin, produse pe bază de vin şi produse procesate”, au luat act de evoluţia exportului de vinuri, stocurilor de vinuri şi pronosticul recoltei de struguri de soiuri pentru vin în anul 2023.

Potrivit informațiilor prezentate de viticultori privind cheltuielile de îngrijire a plantaţiilor viticole, prețul de cost al unui kg de struguri raportat la o recoltă de cca 8 tone/ha constituie 6,5 lei.

Totodată, recomandarea Consiliului este ca prețurile de achiziție să fie diferențiate în funcție de soi și de calitatea strugurilor.

Potrivit prognozelor, recolta de struguri din Republica Moldova în anul curent va fi cu aproximativ 10-20% mai mică decât anul trecut și va varia între 4-10 tone/ha de struguri. 

Totodată, urmare a cantităților mici de precipitații din anii 2022-2023 și pe fondul unor temperaturi extrem de ridicate din luna august și în cazul în care se prelungesc condițiile meteo actuale, ar putea duce la o diminuare a recoltei de struguri cu aproximativ 25-50 mii tone față de anul trecut.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.