VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CSM are, în sfârșit, un președinte cu acte în regulă. La conducerea structurii a fost ales azi Sergiu Caraman

Sergiu Caraman a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Candidatura sa a fost susținută de 7 membri ai CSM din cei 9 care au participat la vot.

Pe lângă Sergiu Caraman, pentru funcția de președinte al Consiliului a luptat și judecătoarea Aliona Miron. Cei doi au intrat în cursă, după ce, la sfârșitul lunii trecute, foștii pretendenți, Ion Guzun și Vasile Șchiopu, s-au retras din concurs fără a oferi explicații.

Potrivit legislației, președintele CSM este ales prin vot secret, pentru o perioadă de doi ani, cu votul majorității membrilor Consiliului și își exercită activitatea pe bază permanentă.

Sergiu Caraman a fost ales președinte interimar al CSM în iulie 2023, după ce în decembrie 2022 promovase evaluarea.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.