VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

CSE a aprobat instituirea Misiunii UE în Republica Moldova

Comisia Națională pentru Situații Excepționale a aprobat instituirea Misiunii Uniunii Europene în Republica Moldova în cadrul Politicii de Securitate și Apărare Comună. Misiunea, creată prin decizia Consiliului UE din 24 aprilie, va contribui la consolidarea rezilienței sectorului de securitate al Republicii Moldova în domeniul gestionării crizelor și al amenințărilor hibride, inclusiv în ceea ce privește securitatea cibernetică și contracararea acțiunilor străine de manipulare a informațiilor și a ingerințelor străine. 

 Decizia CSE prevede că până la semnarea Acordului cu UE privind statutul misiunii, angajații, sediile, bunurile și fondurile acesteia vor beneficia de privilegiile și imunitățile aplicabile misiunilor diplomatice. 

Totodată, în cadrul ședinței CSE a fost aprobată alocarea către primăria orașului Șoldănești a 8,4 milioane de lei, din Fondul de intervenție al Guvernului, pentru reparația unui bloc, avariat în urma cutremurului din noiembrie 2022. Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru restabilirea integrității blocului, termoizolarea fațadelor și reparația acoperișului clădirii, astfel încât locatarii să se afle în condiții de maximă siguranță.

 De asemenea, la ședința CSE, au fost clarificate unele aspecte cu privire la modul de acordare și suspendare a statutului de persoană asigurată pentru refugiații ucraineni, care se vor încadra în câmpul muncii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.