VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CSE a alocat peste 120 mii de lei pentru înlăturarea consecințelor calamităților naturale

123,1 mii de lei din Fondul de intervenție al Guvernului vor fi alocate Consiliului orășenesc Bucovăț, raionul Strășeni, pentru înlăturarea consecințelor ploilor abundente de la începutul lunii aprilie, care au provocat alunecări de teren pe o porțiune de drum local. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, prezidată de prim-ministrul Dorin Recean.

Potrivit Guvernului, mijloacele financiare vor fi distribuite pentru elaborarea proiectului de execuție privind măsurile împotriva alunecărilor de teren în zona afectată, în scopul prevenirii deteriorării caselor, terenurilor agricole, infrastructurii rutiere și de transport din regiune.

Alte 250 de mii de lei vor fi alocate Consiliului sătesc Corpaci, raionul Edineț, pentru reparația acoperișului Centrului de zi pentru persoanele în etate, distrus în urma ploilor torențiale de la sfârșitul lunii iulie.

În cadrul ședinței, membrii CSE au dispus închiderea solicitării de asistență internațională pentru gestionarea crizei refugiaților, lansată odată cu izbucnirea războiului în Ucraina.

Până în prezent, țara noastră a primit prin intermediul Mecanismului Protecție Civilă al Uniunii Europene asistență umanitară în valoare de aproximativ 16,4 milioane de euro. În caz de necesitate, autoritățile vor lansa un nou apel pentru asistență prin intermediul mecanismelor disponibile. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.