VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Creștinii ortodocşi îi prăznuiesc pe Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil

Creștinii ortodocși de stil vechi îi sărbătoresc astăzi pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. În tradiția populară se spune că această zi reprezintă hotarul dintre toamnă şi iarnă. Arhangelii Mihail și Gavriil sunt considerați conducătorii cetelor de îngeri şi călăuzele sufletelor spre Rai. 

Aceasta este ultima mare sărbătoare înainte de Postul Nașterii Domnului, care începe pe 28 noiembrie.

Arhanghelii Mihail și Gavriil fac parte din ceata îngerilor care sunt apropiați și slujitori oamenilor. Din ebraică, Mihail înseamnă „Cine este ca Dumnezeu”, iar Gavriil înseamnă „bărbat-Dumnezeu”. Cuvântul Arhanghel înseamnă înger.

Arhanghelul Mihail este cunoscut drept căpetenie a oştirilor cereşti. În popor se spune că el poartă cheile Raiului. Arhanghel Mihail este reprezentat în uniformă de soldat, purtând în mână o sabie.

Arhanghelul Gavriil este considerat mesagerul veştilor bune. Potrivit tradiţiei, el a vestit Sfinţilor părinți Ioachim şi Ana naşterea Fecioarei Maria, Născătoarea de Dumnezeu. De asemenea, anume el a fost trimis la Fecioara Maria să-i aducă vestea despre nașterea lui Iisus.

În această zi, peste 100 mii de moldoveni își marchează onomastica. De asemenea, în peste 200 de localități este sărbătorit hramul.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.