VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Crearea Oficiului de amenajare a teritoriului, urbanism, construcții și locuințe, aprobată de Guvern

Dezvoltarea teritoriilor și a localităților va fi coordonată de o entitate de profil. Executivul a aprobat, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, crearea Oficiului de amenajare a teritoriului, urbanism, construcții și locuințe.

Instituirea noii entități urmărește dezvoltarea echilibrată și uniformă a localităților prin asigurarea lor cu documentație de urbanism, crearea unui sistem de documente normative în construcții, bazat pe cerințe de performanță, implementarea directivelor şi a standardelor europene în domeniul construcțiilor.

Potrivit notei informative a proiectului, Oficiul are misiunea de coordonare și organizare a activităților orientate
spre asigurarea implementării programelor naționale de gestionare a teritoriilor și localităților, prin elaborarea și aplicarea documentelor normative în domeniile amenajării teritoriului, urbanismului, infrastructurii, rețelelor inginerești,
construcțiilor și locuințelor, a normelor și a regulilor de securitate în domeniul securității industriale.

De asemenea, noua organizație va fi responsabilă de procesul de instruire în domeniile de activitate stabilite, dar va avea și o contribuție semnificativă la procesele de inovare și cercetare, esențiale pentru dezvoltarea domeniului.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.