VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cozi la cimitirul unde a fost înmormântat opozantul rus Aleksei Navalnîi

Ruşii au continuat să vină la mormântul lui Aleksei Navalnîi, în ciuda prezenţei poliţiei şi a arestărilor de ieri. Mama opozantului a venit la cimitir împreună cu mama Iuliei Navalnaia, care nu a fost prezenta la procesiunea de ieri.

La o zi după înmormântarea lui Aleksei Navalnîi, oamenii au continuat să vină să-și prezinte omagiile la mormântul acestuia, în ciuda unei prezențe numeroase a poliției la cimitir și a arestării a peste 120 de persoane din întreaga Rusie pentru că au participat la mitinguri de cinstire a memoriei fostului lider al opoziţiei ruse, relatează Radio Europa Liberă.

Aleksei Navalnîi a fost înmormântat vineri, 1 martie, la Moscova, în cimitirul Borisovo, din apropierea casei sale din copilărie. Jurnalistul rus Aleksandr Pliușciov, aflat în Lituania, a postat pe canalul său Telegram un mesaj de la o femeie care a vizitat cimitirul Borisovo în dimineața zilei de 2 martie și a declarat că forțele de securitate se aflau încă în număr mare la cimitir, în timp ce gardurile de fier instalate cu o zi înainte de procesiunea funerară erau încă acolo.

Femeia a spus că „încă se aduc multe flori, iar oamenii continuă să vină” și a postat mai multe fotografii care arată mormântul lui Navalnîi acoperit de flori proaspete și coroane de flori. Femeia a menționat că forțele de securitate nu i-au grăbit pe oameni, permițându-le să petreacă cât de mult timp au dorit la cimitir. Alla Abrosimova, mama soției lui Navalnîi, Iulia, a vizitat din nou mormântul ginerelui său pe 2 martie, împreună cu mama lui Navalnîi. O fotografie cu cele două mame a fost postată pe Telegram.

Peste 120 de persoane au fost reţinute în ziua înmormântării lui Navalnîi Rudele și apropiații au fost autorizați să fie prezenți la Biserica Icoanei Maicii Domnului pentru ceremonia funerară a lui Navalnîi, înainte de înmormântarea în cimitirul Borisovo. Forțele de poliție au ieșit în număr mare în întreaga Rusie și, deși nu au fost raportate incidente imediate în timpul ceremoniei funerare, peste 120 de persoane au fost reținute ulterior la Moscova, Sankt Petersburg, Novosibirsk, Ekaterinburg și în alte orașe din Rusia pentru participarea la mitinguri în memoria lui Navalnîi, arată Radio Europa Liberă.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.