VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Costurile actuale pentru deminarea Ucrainei se ridică la 300 de mil. de dolari

Estimările actuale pentru deminarea teritoriului Ucrainei, în următorii cinci ani, se ridică la aproximativ 300 de milioane de dolari. Anunțul a fost făcut reprezentantul programelor Serviciului ONU de luptă împotriva minelor, Paul Heslop, care a precizat că situația este una similară cu cea a Europei de după cel de-al Doilea Război Mondial, atunci când întregul continent a avut nevoie de 15 ani să rezolve problema dispozitivelor explozive.

„În următorii trei până la cinci ani, putem să ne ocupăm de 75-80% din problema care este sursa unor dificultăţi economice. În acest sens, vom avea nevoie de un angajament real al comunităţii internaţionale, în sumă de 200-300 de milioane de dolari pe an în următorii cinci ani”, a estimat Paul Heslop, citat de ziua.md.

În prezent, ONU lucrează la un program de deminare a Ucrainei, care să-i permită să-şi relanseze economia, ajutând țara să se ridice pe picioare într-un interval de timp mai scurt. Scopul este de a curăța terenurile agricole afectate de luptele cu mine și alte rămășițe explozive de război, permițându-i să producă din nou recolte în siguranță. Un astfel de program i-ar permite Ucrainei să-şi reia locul de grânar al lumii şi să determine o scădere a preţurilor mărfurilor alimentare în întreaga lume.

Pe aproximativ o treime din teritoriul ucrainean s-ar afla mine, susține Kievul. Potrivit ONU, 290 de oameni au murit și 605 au fost răniți în Ucraina de mine și resturi explozive de la începutul invaziei Rusiei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.