VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE vin în R. Moldova

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) se vor afla, în  perioada 4 – 7 februarie, în Republica Moldova, într-o vizită de documentare. Printre subiectele vizate figurează situația politică, reforma electorală și cea din domeniul justiției, controlul parlamentar și combaterea corupției.

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE au planificate întrevederi cu conducerea Republicii Moldova – Președinta țării, Maia Sandu, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și Premierul Dorin Recean. De asemenea, agenda vizitei include discuții cu președinții fracțiunilor parlamentare și cu membrii delegației legislativului la APCE.

Oficialii vor mai avea discuții cu conducerea Ministerului Justiției, precum și cu vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și cu vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi.

Agenda vizitei mai include întrevederi cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii, ai Consiliului Superior al Procurorilor, cu conducerea Procuraturii Generale, a Curții Supreme de Justiție, a Autorității Naționale de Integritate și a Comisiei Electorale Centrale.

Coraportorii vor merge și la Comrat, unde vor discuta cu Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, și cu reprezentanții fracțiunilor din cadrul Adunării Populare a Găgăuziei și cu organizațiile locale ale societății civile.

Din delegație vor face parte coraportorii pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova, Pierre-Alain Fridez, Zanda Kalniņa-Lukaševica și Bas Klein.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.