VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Copiii refugiați din Ucraina, inclusiv cei fără statut de protecție temporară, beneficiază de asistență medicală gratuită

Copiii ucraineni refugiați în Republica Moldova beneficiază de servicii medicale gratuite, indiferent dacă dețin sau nu statut de protecție temporară.

Pachetul de servicii oferite gratuit acestei categorii de beneficiari include asistența medicală urgentă prespitalicească, cea primară (oferită de echipa medicului de familie) și asistența urgentă spitalicească.

Potrivit Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), cheltuielile în acest sens vor fi acoperite de către Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) prin intermediul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), în baza unui amendament semnat de cele două instituții.

Bugetul planificat de CNAM și UNICEF pentru acordarea, în perioada ianuarie 2023–februarie 2024, de servicii medicale copiilor refugiați din Ucraina este de 21 de milioane de lei. Acest buget va permite prestarea asistenței medicale unui număr estimativ de 13500 de copii cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Migrație, în prezent, pe teritoriul R. Moldova se află 6954 cetățeni ai Ucrainei, dintre care 3367 cu drept de şedere permanentă și 3587 cu drept de şedere provizorie.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.