VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cooperarea pe dimensiunea umanitară, discutată la Guvern cu reprezentanții Comitetului Internațional al Crucii Roșii în R. Moldova

Premierul Dorin Recean i-a primit în vizită la Guvern pe reprezentanții delegației Comitetului Internațional al Crucii Roșii, cu sediul în Republica Moldova. Discuția s-a concentrat pe activitățile întreprinse de organizația internațională în țara noastră, de la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, pe aportul acesteia în gestionarea crizei umanitare și ajutorul oferit refugiaților ucraineni în cooperare cu autoritățile naționale. 

„Susținem misiunea Comitetului Internațional al Crucii Roșii în Republica Moldova și trebuie să ne concentrăm eforturile pe răspunsul umanitar, buna cooperare cu instituțiile naționale și asigurarea beneficiarilor cu suport de specialitate”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

„Ne bucurăm că autoritățile au demonstrat deschidere în cooperarea noastră. Reafirmăm angajamentul ferm de a intensifica acordarea asistenței necesare victimelor, precum și de a promova dreptul umanitar internațional. Prin instruirile pe care le organizăm, ne propunem să fortificăm capacitatea de reacție și de acordare a sprijinului pentru cei aflați în dificultate”, a menționat șefa delegației Comitetului Internațional al Crucii Roșii în Republica Moldova, Doris El Doueihy.

Părțile au vorbit și despre inițiativa Comitetului de a deschide la Chișinău un Birou național de informare. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.