VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cooperarea cu Estonia și Suedia, discutată de Igor Grosu la Praga

Consultanță pentru realizarea recomandărilor UE, consolidarea securității cibernetice și dezvoltarea programelor de digitalizare, au fost câteva dintre subiectele discutate de președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu omologul său estonian, Lauri Hussar, și cu vicepreședintele legislativului suedez, Kerstin Lundgren.

Întrevederile au avut loc în cadrul Summitului parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea, organizat la Praga. În cadrul discuției cu președintele Parlamentului Estoniei au fost abordate separat reformele de la Chișinău.

”Estonia este un partener important pentru noi în implementarea reformelor sectoriale, cum ar fi digitalizarea, consolidarea instituțiilor de drept, consolidarea securității cibernetice și a abilităților de comunicare strategică ale Moldovei, inclusiv în parcursul nostru european”, a declarat Igor Grosu. 

Iar cu vicepreședinta Parlamentului Suediei, Kerstin Lundgren, Igor Grosu a discutat despre situația din regiune și progresele în realizarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene.

”Suedia este printre cei mai importanți donatori pentru țara noastră, este un partener important în parcursul nostru european, oferindu-ne expertiză în aproximarea legislației naționale cu acquis-ul UE”, a precizat șeful legislativului.

Vizita s-a încheiat cu o întâlnire a lui Igor Grosu cu comunitatea moldovenilor stabiliți la Praga.

”Au discutat despre situația politică de acasă, alegerile locale, aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, deschiderea negocierilor, mersul reformelor, cursele directe și la prețuri accesibile, lupta cu propaganda. Discuțiile au avut loc în restaurantul în stil tradițional, cu bucate moldovenești, care aparține unei familii venită din Ungheni și stabilită în capitala Cehiei de peste 15 ani”, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.