VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Contrabandă cu 23 de mașini furate din UE: Trei bărbați, trimiși în judecată

Trei bărbați au fost trimiși în judecată pentru contrabandă cu 23 de mașini furate din Uniunea Europeană.

Potrivit procurorilor, învinuiții au fost reținuți în luna ianuarie a anului curent în urma a 20 de percheziții. Totodată, atunci a fost dispusă aplicarea sechestrului de peste 1,3 milioane de lei.

Bărbații sunt originari din Chișinău și Hâncești și au vârste cuprinse între 23 și 45 ani. Activitatea infracțională a acestora a fost documentată începând din 2021, de către ofițerii Serviciului Vamal, sub conducerea PCCOCS, atunci când a fost stabilit faptul că membrii grupului infracțional introduceau fraudulos în țară mijloace de transport furate din UE, fără achitarea drepturilor de import, cu ulterioara lor dezmembrare sau oferire în chirie.

Oamenii legii menționează și deprinderile infracționale ale membrilor, manifestate inclusiv în scopul inducerii în eroare a investigațiilor: numărul caroseriilor era falsificat, iar unul din automobile de fabricație japoneză introduse în țară a fost practic totalmente dezmembrat în mai puțin de patru ore.

Urmărirea penală continuă și în privința altor persoane, inclusiv din afara Moldovei, pedeapsa prevăzută de lege pentru această faptă fiind privarea de libertate pentru un termen de la 4 la 10 ani, timp în care cei trei continuă să beneficieze de drepturile procedurale, inclusiv prezumția nevinovăției, potrivit legii”, anunță Procuratura.

Totodată, instituția subliniază că capul grupului infracțional este actualmente inculpat și într-un alt dosar de contrabandă din 2019, gestionat de PCCOCS și aflat pe rolul Judecătoriei Hâncești, care vizează 13 autoturisme furate din UE.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.