VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Consumatorii au datorii de 170,9 milioane de lei pentru gazul consumat în septembrie: Avertizarea șefului Moldovagaz pentru rău-platnici

Suma totală a datoriilor consumatorilor la gaz pentru luna septembrie este de 170,9 milioane de lei. Despre aceasta anunță șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, 20 octombrie a expirat termenul limită de plată a facturilor pentru luna septembrie 2022.

La 19 octombrie 2022, suma datoriilor de consum a fost de 170,9 milioane lei, din care 110,6 milioane lei pentru consumatorii casnici, iar 60,3 milioane de lei pentru consumatorii fizici”, anunță Ceban.

Totodată, șeful Moldovagaz avertizează că pentru a asigura funcționarea continuă a sistemului de gaze naturale al țării și pentru a preveni o creștere a datoriilor de consum SA „Moldovagaz” inițiază procedura de închidere a instalațiilor de gaze ale consumatorilor cu datorii.

Potrivit lui Ceban, furnizarea gazelor naturale va fi reluată după achitarea integrală a datoriei pentru gaze naturale și plata pentru reconectare.

”În același timp, pentru a evita acumularea de datorii pentru gaze naturale, consumatorul casnic care a avut datorii și le-a achitat, va efectua o plată în avans pentru consumul de gaze naturale pe o perioadă de până la 12 luni (avans lunar pe tot parcursul anului)”, a mai subliniat Ceban.

În acest sens, SA „Moldovagaz” solicită consumatorilor să ia toate măsurile necesare pentru achitarea datoriilor pentru gazele naturale consumate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.