VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Constatare ANI: Directoarea unei grădinițe din capitală prinsă cu avere nejustificată de aproape 600.000 de lei

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) anunță că a efectuat controlul în privința unei directoare a unei grădinițe din capitală. Este vorba de Ana Țîganaș, director al Instituției de Educație Timpurie nr. 78, constatată cu o diferență între venituri și cheltuieli de aproape 600 de mii de lei.

„Autoritatea Națională de Integritate a emis un act de constatare în privința unui director al unei instituții de stat prin care s-a stabilit o diferență substanțială, în mărime de 597 559,94 lei între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate de subiectul controlului și membrii familiei sale, precum și caracterul nejustificat al deținerii acestei averi, pentru perioada 01.08.2016-31.12.2019”, se arată în comunicatul ANI.

ANI va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate.

Ana Țîganaș urmează să fie decăzută din dreptul de a exercita o funcție publică și de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pe o perioadă de 3 ani din momentul când averea va fi constatată ca fiind nejustificată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă sau când actul de constatare va deveni definitiv.

Numele persoanei va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

De asemenea aceasta va fi destituită din funcție în calitate de persoană a cărei avere va fi constatată în parte ca fiind nejustificată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.