VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Consolidarea securității naționale, discutată la întâlnirea dintre premierul Dorin Recean și comisarul UE pentru Afaceri Interne

Cooperarea Republicii Moldova cu Uniunea Europeană pe segmentul securității și afacerilor interne, agenda de integrare a țării noastre, precum și situația regională actuală, în contextul războiului din Ucraina, au fost subiectele discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu Ylva Johansson, comisarul UE pentru Afaceri Interne.

Șeful Executivului a exprimat recunoștință pentru suportul oferit țării noastre în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Premierul a subliniat că acesta rămâne un obiectiv strategic, iar eforturile autorităților sunt concentrate pe realizarea reformelor, cu accent pe domeniul justiției, atragerea investițiilor și redresarea economică a țării.

La rândul său, comisarul Ylva Johansson a menționat că asigurarea securității statului și lupta cu corupția sunt factorii cheie care vor contribui la dezvoltarea Republicii Moldova și la succesul parcursului nostru european. Comisara a apreciat activitatea în țara noastră a HUB-ului de Securitate al UE, în cadrul căruia sunt analizate cele mai bune strategii de securitate implementate în alte state.

Oficialii au mai vorbit despre importanța susținerii în continuare a Ucrainei, dar și despre dezinformarea și războiul hibrid desfășurat de Federația Rusă în țara noastră. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.