VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Consolidarea dialogului interparlamentar moldo-azer, discutată de Grosu cu reprezentanți ai Parlamentului Republicii Azerbaidjan

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut marți, 8 noiembrie, o întrevedere cu prim-vicepreședintele Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Ali Huseynli, care se află într-o vizită oficială la Chișinău.

În cadrul întrevederii au fost discutate perspectivele de consolidare a dialogului interparlamentar, oficialii apreciind dinamica pozitivă a relațiilor moldo-azere din ultima perioadă.

În toți acești ani, țările noastre au susținut reciproc suveranitatea și integritatea teritorială în granițele recunoscute pe plan internațional, iar în anul 2022, odată cu invazia Federației Ruse în Ucraina, conștientizăm și mai tare cât de importantă este pacea”, a spus Președintele Parlamentului.

Un alt subiect de pe agenda discuțiilor a vizat criza energetică, șeful legislativului accentuând că Republica Moldova zi de zi caută să-și diversifice sursele și că este interesată să inițieze proiecte comune legate de energie.

În contextul provocărilor cu care se confruntă țara noastră, mizăm și pe atragerea investițiilor în sectoare precum prelucrarea agricolă, eficiența energetică, IT, logistică și transport”, a mai spus Președintele Parlamentului.

Tot astăzi, la Parlament, la inițiativa Ambasadei Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, este găzduită o expoziție de fotografii tematice. Evenimentul face parte dintr-o serie de activități desfășurate de Ambasadă cu ocazia aniversării a 270-a a orașului Șușa, capitala culturală a Republicii Azerbaidjan. Expoziția prezintă istoria localității care are o semnificație culturală și o valoare spirituală deosebită pentru poporul azer. Lucrările fotografice ilustrează mai multe edificii istorice, monumente și muzee ce evocă personalități marcante ale Azerbaidjanului.

Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul săptămânii curente.

Foto: parlament.md

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.