VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Consiliul Federației a ratificat anexarea ilagală a celor patru regiuni ucrainene ocupate. Putin urmează să semneze decretele

Consiliul Federației, Camera superioară a Parlamentului a ratificat în unanimitate anexarea formală a celor patru regiuni ucrainene ocupate. Urmează semnătura finală a lui Vladimir Putin, scrie Reuters.

Documentele respective votate astăzi de Consiliul Federației și ieri de Duma de Stat, tot în unanimitate, stipulează că, odată cu finalizarea procesului birocratic de anexare, se vor forma două republici și două regiuni care își vor păstra denumirile actuale. Administratorii acestor regiuni și republici vor primi funcția de guvernatori, iar adjuncții acestora vor fi numiți de către președintele Vladimir Putin în termen de 10 zile. Administrațiile locale vor fi formate de guvernatorii în exercițiu, în conformitate cu legea Federației Ruse. 

Potrivit agenției Tass, granițele republicilor și regiunilor Luhansk, Donețk, Zaporijie și Herson vor fi determinate de limitele teritoriului care “existau în ziua formării și anexării acestora la Federația Rusă”. După votul în Consiliul Federației, Tass mai menționează că tratatele privind anexarea prevăd că granițele regiunilor cu celelalte state vecine vor fi recunoscute drept granița de stat a Federației Ruse. 

Reuters scrie că documentele vor merge acum înapoi la Kremlin, unde vor aștepta semnătura finală a președintelui Vladimir Putin pentru a finaliza în mod formal procesul de anexare a celor patru regiuni ucrainene. Totuși, The Guardian amintește că această anexare nu va fi recunoscută în afara Rusiei. De asemenea, în momentul actual, Rusia nu controlează în totalitate teritoriile pe care vrea să le anexeze.

Săptămâna trecută, Vladimir Putin a semnat anexarea regiunilor Luhansk, Donețk, Herson și Zaporijie din Ucraina, la finalul unui discurs lung în care a acuzat “anglo-americanii” că s-ar afla în spatele sabotării conductelor Nord.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.