VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Comunitatea Energetică Europeană sprijină Moldova în consolidarea infrastructurii sectorului

Importanța diversificării surselor de energie electrică și de gaze, prin tranziția spre energia verde, atragerea investițiilor în acest sector și integrarea deplină a pieței de energie a Moldovei în cea europeană au fost principalele subiecte abordate de premierul Dorin Recean în cadrul întâlnirii de azi cu directorul adjunct al Secretariatului Comunităţii Energetice, Dirk Buschle.

Potrivit unui comunicat al executivului, premierul a vorbit despre planul de a atinge ținta net-zero din punct de vedere al emisiilor până în 2030 și despre acțiunile pe termen mediu și lung în vederea consolidării independenței sectorului energetic și realizării cu succes a tranziției energetice. 

„Avem încă multe provocări cărora trebuie să le facem față, dar continuăm să ne concentrăm pe proiecte de extindere a eficienței energetice în instituțiile publice, pe elaborarea unei strategii de tranziție spre energia verde, finalizarea Planului național de energie și climă și pe transformarea Republicii Moldova într-o destinație atractivă pentru investitorii străini. Contăm pe suportul Comunității Energetice pentru a reuși să implementăm cu succes acquis-ul UE în legislația națională, cum ar fi adaptarea legislației privind energia regenerabilă și cea de eficiența energetică”, a declarat Dorin Recean. 

În cadrul întrevederii, Dirk Buschle a reconfirmat sprijinul Comunității Energetice în procesul de fortificare a infrastructurii sectorului și în îndeplinirea aspirațiilor Republicii Moldova de a se alinia legislației europene. 

Comunitatea Energetică este o organizație internațională fondată 2005, care reunește țările membre ale UE și state din Balcani și Europa de Est, precum Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru și Serbia, cu scopul de a crea o piață integrată a energiei paneuropene.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.